În acest scurt articol vom enumera cei mai simplii si utili pași folosiți în curățarea bicicletei. Nu trebuie sa uitam ca o bicicletă curatată corespunzator reduce costurile de intretinere si lungeste viata acesteia. Primul pas, probabil cel mai important, constă în curățarea transmisiei și anume a lanțului, pinionului și a angrenajului. Acest lucru se poate realiza foarte simplu cu un spray sau soluție pentru curățarea lor . Pentru un proces mai simplu avem nevoie de un dispozitiv care ne ajuta sa curatam lantul (poza 1). Recomandăm să nu folosiți alte substanțe care pot duce la degradarea vopselei. Pentru a scoate rezidurile din pinion ne putem ajuta de o perie sau un curatator (poza 2).

Poza 1:                                                                                                                                    Poza 2:

Al doilea pas constă în eliminarea noroiului și a soluției ce am folosit-o la curățarea transmisiei utilizand jetul cu apa, dar nu cu presiune mare deoarece aceasta poate patrunde in rulmenți si poate produce daune majore.
Pasul trei. Se pulverizeaza pe intreaga suprafata a bicicletei cu soluție de curățare, spray special sau chiar un detergent universal. Se lasa cateva minute dupa care se curăța cu un burete sau o perie moale pentru a nu zgâria.
Urmează clătirea soluției de curătare cu apă curată.
Spre final stergem cu o lavetă uscată toată bicicleta.
Pentru un luciu si o strălucire dar si pentru o intretinere mai buna in timp putem folosi un spray cu silicon.
La final urmează gresarea lanțului și a pieselor care necesita acest lucru.