Dupa cum probabil stiti, pentru mersul pe bicicleta nu exista restrictie de varsta si nu necesita carnet de conducere :). De aceea, parcurile si aleile sunt populate atat de adulti cat si de copiii veseli si nerabdatori sa se urce pe sa.

Parintii pot incepe sa caute biciclete pentru prichindeii lor, inca de pe cand acestia implinesc varsta de 3 ani. In acest articol noi incercam, sa dam o mana de ajutor parintilor pentru a sti ce au de facut la momentul cu pricina.

Echipa noastra s-a gandit sa va dea cateva mici reguli de baza, de care ar fi bine sa tineti cont. Este foarte adevarat ca, alegerea se va face si in functie de bugetul fiecaruia, insa noi ne dorim sa tineti cont de cele cateva elemente principale, astfel incat, alegerea sa fie una dintre cele mai bune pentru micutul tau.

Regulile de care va vorbeam sunt:

  • Alegerea bicicletei in functie de materialul din care este facut cadrul

Pentru ca bicicleta sa fie cat mai usoara, ar fi indicat, ca materialul din care este confectionat cadrul sa fie de aluminiu in totalitate (daca este posibil) sau  procentul mai mare sa-l aibe continutul de aluminiu.

  • Sistemul de franare

Bicicletele mai ales celor incepator ar trebui sa aibe frane de picior sau “torpedo”, dar si franele pe saboti actionate cu mana de la ghidon. Pentru ca franarea sa se faca eficient va trebui asa ne asiguram si ca, jantele nu sunt descentrate  (acest aspect ar impidica sabotul sa calce gresit, iar franarea sa nu mai poata fi facuta corect de catre micut).

  • Pedalele

Recomandarea noastra este aceea de a alege pedale cat mai late si cu suprafata aderenta. Este un plus de siguranta pentru micuti mai ales cand sunt la inceput si le aluneca foarte tare piciorul.

  • Un aspect obligatoriu de luat in seama este – marimea

Cum stim ca alegerea bicicletei pentru adulti se face in functie de marime, acelasi lucru il intalnim si la bicicletele pentru copii. Tabelul de mai jos va va ajuta sa gasiti bicicleta potrivita pentru copilul dv:

tabel 2

  • Saua si ghidonul

Pentru cei mai mititei de pana la 6 ani, dar nu mai mult, se recomanda rotile ajutatoare. Acestea vor trebui sa fie din cauciuc sau silicon, nu din plastic (pentru o mai buna functionare, dar si pentru evitarea zgomotului).

Un ultim element de care noi va recomandam sa tineti cont, este saua si ghidonul. Acestea trebuie sa fie reglabile pentru ca al nostru prichindel sa aibe cel mai bun confort.

Speram ca sfaturile nostre sa va fi fost utile si va uram:

Spor la pedalat!