Te-ai plictisit de petele de ulei lasate de lantul bicicletei de fiecare data cand mergi? Ti-e tema sa mai pui bicicleta in spatele masinii de frica petelor care iti murdaresc masina? Atunci, stai alaturi de noi si vei afla cum sa cureti corect lantul si trenul de rulare.

Cu siguranta impatimitii sportului pe doua roti aveau sa stie din ce este alcatuit un tren de rulare, insa noi ne-am gandit sa dam o mana de ajutor si incepatorilor. De aceea, pana vom explica cum se face curatarea, va vom spune din ce este alcatuit un tren de rulare. Asadar, acesta are urmatoarele componente: lant; pedalier si schimbator.

Acum, pentru ca stim despre ce este vorba, vom trece la treaba:

Pasul 1.

Bicicleta se va pozitiona cu roata din spate in aer, astfel incat pedalele sa poata fi actionate. Lantul va fi pus pe foaia mica sau cea de mijloc.

Pasul 2.

Se va trece la curatarea lantului. Acest lucru se poate face cu ajutorul unei carpe curate, care va fi imbibata cu solutie degresanta (varianta lowcost) sau cu ajutorul aparatului profesional de curatare.

Pentru varianta ieftina operatiunea este urmatoarea:

Cu o mana se va tine carpa pe lant, iar cu cealalta, se va invarti pedala in mai multe runde pana cand lantul va fi perfect curat. Indicat ar fi ca aceasta curatare sa fie facuta cu ajutorul aparatului special, deoarece acesta are si perii ce curata lantul in profunzime.

Pasul 3.

Dupa curatare se va trece la lubrifiere.

Noi va recomandam sa folositi uleiurile special concepute pentru biciclete. Acestea nu atrag praful  si reduc  uzura, per ansamblu dau viata mai lunga trenului de rulare.

Lubrifierea se face astfel:

  • Se aplica lubrifiant pe fiecare za;
  • Se invart pedalele de mai multe ori;
  • Se schimba pe diferite pinioane pentru a se obtine o lubrifiere corecta a intregului sistem.

In speranta ca v-au fost utile aceste sfaturi va mai asteptam si promitem sa venim cu noi informatii pentru prietenii nostri biciclisti.

bicy

Daca operatiunea “curatarea” vi s-a parut greu de efectuat, prietenii vostri de la http://ambike.ro/  va sunt alaturi si va pot da o mana de ajutor.

Spor la pedalat!